Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Dyrekøbt våbenhvile i patentkrigen

Dyrekøbt våbenhvile i patentkrigen

Apple og HTC har indgået en våbenhvile omkring patenter. Men det har (sandsynligvis) ikke været gratis for HTC. Der er nemlig blandt andet vedtaget en licens-aftale for de næste 10 år og afslutter dermed alle igangværende retssager internationalt. Detaljerne i aftalen er desværre hemmelige, men de fleste gætter på, at resultatet har været, at HTC er gået med til at betale licens for at bruge Apple’s patenter nu og de næste 10 år frem.

Nogle gætter på, at det er et tegn på at Apple bløder lidt op, men det kan lige så vel være et tegn på at Apple gør klar til at sætte alle sejl ind mod den rigtige rival: Google.

Personligt håber jeg på førstnævnte, men samtidig håber jeg ikke, at HTC eller andre sælger sig selv for dyrt for at undgå Apple’s advokater. Apple opfører sig som en mastodont med storhedsvanvid nogle gange, og de bør snarligt pilles ned på jorden igen i en patentretsag.

[via]

?